Συζητώντας με τον πανεπιστημιακό Χρυσόστομο Σταμούλη (Συνέντευξη στον Σπύρο Βαρβέρη), Σπούτνικ 8 Μαΐου 2017

61
Σε μια εποχή, όπου τα κηρύγματα  των διαφόρων εκπροσώπων της εκκλησίας μοιάζουν να είναι βγαλμένα από τις πιο σκοτεινές εποχές, ο Σπύρος Βαρβέρης, ένας φίλος του περιοδικού μας, μάς έστειλε μια συνέντευξη που πήρε ο ίδιος από τον καθηγητή θεολογίας του ΑΠΘ, Χρυσόστομο Σταμούλη, κι εμείς τη δημοσιεύουμε. Μια συνέντευξη, η οποία περιστρέφεται γύρω από ζητήματα που αφορούν τη σχέση της εκκλησίας με την κοινωνία.

Σημείωμα του Σπύρου Βαρβέρη για τη συνέντευξη: «Ο Χρυσόστομος Σταμούλης είναι καθηγητής στο ΑΠΘ, συνθέτης και συγγραφέας. Το πρόσφατό του βιβλίο έχει τον τίτλο » Τι γυρεύει η αλεπού στο παζάρι», κείμενα για τον διάλογο της ορθοδοξίας με την πόλη, την πολιτεία και τον πολιτισμό.
Τον Χρυσόστομο Σταμούλη τον ανακάλυψα τυχαία σε ένα ψάξιμο που έκανα στο πρόγραμμα της ελληνικής τηλεόρασης. Μου έκανε εντύπωση ο λόγος του, με ενθουσίασε, θα ελεγα, γιατί τα τελευταία -πολλά- χρόνια, οι άνθρωποι της εκκλησίας μού προκαλούσανε την αποστροφή με τον λόγο τους και τα καμώματα τους. Εξαίρεση ο φιλόθεος φάρος, ο Χρυσόστομος, δέχτηκε την πρόσκλησή μου εν αρχή για μια συνάντηση που κράτησε όσο ένας καφές. Ήτανε μια αναγνωριστική συνάντηση και ειπώθηκαν λόγια καρδιάς. Είναι ένας άνθρωπος που σε κερδίζει και που τον θεωρώ φίλο. Ελπίζω να ξαναβρεθούμε.»

Συζητώντας με τον πανεπιστημιακό Χρυσόστομο Σταμούλη

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s